Karriertérképeddel tényleg a HR-esek előtt tornyosuló jelöltlisták tetejére kerülsz!

2021. április 1. nig, Skillbandit

f003c3d0-e951-4d61-9f15-6b5af34f7a26.jpegKorábbi cikkünkből kiderült, hogy a tudásodat, tapasztalataidat pontosan felcímkéző, és a hozzád illő pozíciókban szükségesekhez átkozottul jól passzoló kulcsszavakkal egyből a topjelöltek közé kerülhetsz. Szerencsés esetben az álommelónál, ha van ilyened, ami épp megüresedik, és időben megpályázod. A másik eset, amikor nem látod jönni, de végül téged talál meg a szuperpozíció. Egyik sem történik véletlenül, és nem kell hozzá csoda. Pont elég hozzá a karriertérképed.

Egészen pontosan azok a kulcsszavak, amikből összeáll, felépül, és végül elkészül,

amit korábban önéletrajznak hívtál: a személyes karriertérképed.

Az élet egyre több területét, anélkül, hogy belegondolnál, a megfelelő illesztés teszi hatékonyabbá, kényelmesebbé, szórakoztatóbbá. Természetesen, és egyre rutinosabban használsz olyan platformokat, és alkalmazásokat, amik összekötnek a hozzád illő, neked való helyekkel, emberekkel, eseményekkel, tartalmakkal, élményekkel. Az elvárásaid, preferenciáid, lehetőségeid persze nem magukat találják ki, te magad címkézed, csillagozod, plusszolod, könyvjelzőzöd, tetszikeled a világot. Ezek alapján jönnek szembe a délolasz tengerparti képek az Instán, a filmajánlók a Netflixen, és minden egyéb, amik jó esetben tényleg neked valók.

Miért ne működne az illesztés akkor is, ha munkáról van szó? Működik!

 pedelluskarriertkp.jpg

Tudod, mi mindenhez értesz. Tudod, miben van szakmai tapasztalatod. Tudod, miket tanultál meg. Tudod, milyen pozícióid, feladataid voltak korábban. Mind egy-egy kulcsszó.

Készíthetsz listát az összesről, de egyszerűbb, ha például végigpörgeted a nyitott pozíciókat a Skillbanditen, és bármire vagy mindenre ráböksz, és ezzel a saját kulcsszókészletedhez, tudástáradhoz adod, amit te is tudsz, amihez te is értesz.

A saját profilodon többezer kulcsszóból válogathatsz, köztük az 1000 legkeresettebbel, ha munkáról van szó.

Mire összekattintgatod, a karriertérképeden minden fent lesz rólad, ami fontos, ha munkáról van szó, és azonnal látod, mennyire illik hozzád egy-egy pozíció. De ami legalább ennyire fontos: 

azonnal az ajánlott jelöltek listájának tetejére kerülsz a hozzád illő állásokat kínálóknál.

35685871-ad7c-4eef-9165-8290649ae8ec.jpeg

Ezek után nem csak habkönnyűnek tűnik, de habkönnyű is lesz néhány sort írnod magadról a Magamról  szekcióba, és a megfelelő profilkép kiválasztásával sem fogsz szenvedni. A hab a tortán pedig, hogy saját karriertérképedet a hozzád illő stílusban egy gombnyomással kinyomtathatod, vagy inkább pdf-esítheted, ha megmentenél egy mókust is.

 

Mutasd a CV-d, megmondom behívlak-e, tartja a régi személyügyes mondás.

Egy jó karriertérkép pedig szinte fél állásinterjú, mondjuk mi. 

Neked már van karriertérképed?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.skillbandit.com/api/trackback/id/tr5116485310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása